Tanya Diri Sendiri … Bila Nak Mula !!

DALAM BISNES.. Jangan sibuk tanya tahap orang lain.
DALAM BISNES.. Jangan tanya berapa income dia?? .
DALAM BISNES… Jangan tanya dah ramai ke ahli yang join??

TAPI TANYA DIRI SENDIRI !!

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇ .
Bila aku nak start…
Berapa income aku nak…
Tetapkan matlamat…
Teruskan usaha…
Jangan cepat mengalah…
Tidak berputus asa…
Jangan lupa berdoa…
Nilai balik tahap kita sekarang…

Nak berjaya tapi banyak sangat Alasan…

Suka delay delay… Sampai bila pun takkan dapat.
So lets go make a move! just follow je untuk perubahan diri sendiri dari pikirkan apa orang dapat.
Its All About YOU and YOURSELF!!!

www.bit.ly/AdiTopup
www.bit.ly/AdiTopup
www.bit.ly/AdiTopup

UP : Abdul Hadi Ismail
0139448255 / 01156777669

#AbduHadiDotBiz

Continue Reading

Tips Kenali Bisnes Anda

 

 

Tips ini terguna pakai untuk semua jenis peluang perniagaan yang anda cuba ceburi

Apa itu?

Apa-apa jenis perniagaan; Konvensional, MLM (yang paling ngeri di kalangan rakyat Malaysia), Referral Program atau Network Marketing, semuanya menggunakan Modus Operandi yang sama.

 Cari Orang!

Kenapa?
Pernah dengar Kucing pergi kedai beli Makanan Kucing?

Soalan Bodoh!

Kenapa disoal sebegini macam?
Sebab rakyat Malaysia gagal mengenalpasti adat berniaga

  • Saya nak berniaga tapi tak nak jumpa orang
  • Saya nak berniaga tapi saya nak dok relaks di rumah tapi duit saya beranak-pinak
  • dan seterusnya dan seterusnya dan seterusnya
Asas Peniagaan

Apa-apa jenis peluang perniagaan, ianya akan jatuh pada 3 kategori:

  1. Produk atau Servis
  2. Pelaburan
  3. Referral (Orang Tengah)
Produk atau Servis

Model perniagaan paling mudah dan nyata.
Seseorang yang ingin berniaga akan mencari sesuatu produk atau servis untuk dibuat sebagai alat untuk mendapatkan transaksi untuk mendapatkan wang. Dalam model ini, tiada istilah beli produk letak bawah katil tapi dapat jana wang. Mesti ada transaksi untuk dapatkan wang.

Pelaburan

Model ini yang paling popular di Malaysia (walaupun sebenarnya mereka salah faham). Maksud melabur adalah mengeluarkan sejumlah wang untuk di buat sebagai dana untuk diniagakan dan bersiap sedia untuk menghadapi kerugian tanpa ada rasa sesalan. Model ini sangat sesuai untuk individu yang duitnya berkepuk-kepuk dalam Bank (bukan duit pinjaman ye)

Referral (Orang Tengah)

Menjadi orang tengah untuk sesuatu produk yang bukan produk sendiri. Sebagai contoh; Rakan anda ingin membeli kasut dan anda sarankan satu kedai yang memasarkan kasut tersebut dan anda dibayar setiap kali anda Refer orang ke kedai tersebut.

Kesimpulan

Banyak lagi yang perlu didalami untuk mengetahui ilmu-ilmu perniagaan, tapi gunakanlah model di atas sebagai rujukan asas anda.

Jika anda didatangi mana-mana individu yang mencadangkan anda akan satu bentuk perniagaan, gunakan model di atas sebagai rujukan. Sekiranya sangsi maka saksikanlah; itu adalah Money Game!

Sedut duit lepas tu lari hilangkan diri meninggalkan anda terpinga-pinga apa yang terjadi 🙂

 

p/s:
Upgrade ilmu Brader!
Jangan asyik kena kencing je!
Asal nampak duit je terus kena kencing!

Continue Reading

TIPS BAGAIMANA NAK TIRU SKILL ORANG BERJAYA

🌟 *10 Tips Pantas Skill Orang Berjaya Tarik Rezeki Dengan Mudah!!* 🌟

1. Mereka berkawan dengan orang yang betul.
2. Mereka tidak bertangguh.
3. Hati kering, tidak menghiraukan kutukan dan sindiran negatif
4. Fokus, Fokus,Fokus dan Fokus dan Fokus…!
5. Mereka sanggup invest wang, tenaga dan masa untuk kejayaan mereka.
6. Mereka bina networking yang bagus.
7. Mereka konsisten & tak mudah putus asa.
8. Mereka ini pantas buat keputusan, pantas buat tindakan.
9. Sentiasa bertawakal dan sabar setelah bersungguh-sungguh berusaha.
10. Redha, tenang dan sentiasa berlapang dada dengan apa saja situasi dan kerenah orang disekeliling.

Tahniah anda telah habis membacanya, anda adalah insan-insan HEBAT!!
Semoga anda sukses dunia dan akhirat.

Boleh contact saya,

Sms/wasap/telegram
0139448255 / 01156777669
Up Abdul Hadi Ismail

#BuatSampaiJadi
#BisnesRefferal
#AbdulHadiDotBiz

Continue Reading

” PROMOSI PENDAFTARAN BISNES TOPUP”

” PROMOSI PENDAFTARAN BISNES TOPUP”
.
Anda tidak perlu lagi datang ke kedai atau pejabat pos untuk membeli Top Up dan membayar bil . Kini anda dah boleh melakukannya sendiri dari rumah.
.
KENAPA ANDA PATUT MEMBUAT BISNES TOP UP?
.
✔Topup yang di ambil tiada expired
✔Boleh top up dan membayar bil
✔Jiran2 kiri kanan depan belakang datang rumah nak bayar bil
✔Boleh top up bila-bila masa walaupun pukul 3 pagi
✔Anda dapat berjimat untuk diri sendiri dan keluarga setiap kali topup.
✔Bisnes paling mudah dan senang diuruskan dengan masa yang fleksible!.
✔Server topup beroperasi 24 jam setiap hari. Pukul 3 PAGI pun anda boleh jual topup!
✔cara top up yang mudah(guna aplikasi android , web atau sms)
✔sesuai untuk org yang nak tambah income
✔sesuai untuk student
✔sesuai untuk kedai runcit.

BERMINAT UNTUK MEMBUAT BISNES TOP UP??

Whatsapp “BisnesTopup” ke 01156777669
Whatsapp “BisnesTopup” ke 01156777669
Whatsapp “BisnesTopup” ke 01156777669

 

 

 

Continue Reading

Ketahui Tokoh Yang Mempunyai Wajah Seperti Anda Dengan Google Arts And Culture

Dalam usaha untuk menjadikan sejarah sebagai medium pembelajaran yang interaktif, Google baru-baru ini telah mengumumkan sebuah fungsi terbaru pada aplikasi Google Arts And Culture untuk membolehkan orang ramai menjumpai tokoh yang mempunyai wajah seiras seperti anda.

Menggunakan teknologi Artificial Intelligence atau lebih dikenali dengan AI, Google akan mengecam wajah anda mirip tokoh yang manakah berdasarkan swafoto yang diambil. Menarik bukan?

Berikut merupakan antara gambar mereka yang sudahpun mencuba aplikasi Google Arts dan Culture untuk mencari wajah tokoh yang mirip. Lebih menarik mereka telah melawat muzium tersebut untuk mengambil gambar bersama ‘kembar’ mereka.

 

Continue Reading